nagrada: dobra zasnova BIO - Ptičja krmilnica

  
Na otvoritvi 22. bienala industrijskega oblikovanja BIO 22 (7.10.2010) je bila podeljena  nagrada za dobro zasnovo BIO za izdelek Ptičja krmilnica.
    

podatki iz kataloga BIO

Ptičja krmilnica/Birdhouse
Oblikovalec/Designer Metod Burgar, Cerklje na Gorenjskem, Slovenija/Slovenia
Mentor/Tutor Vladimir Pezdirc, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Univerza v Ljubljani, Ljubljana, Slovenija/Academy of Fine Arts and Design, University of Ljubljana, Ljubljana, Slovenia
Naročnik/Client Design for Fair Trade – Edirisa, Kabale, Uganda
2009
   

Ptičja krmilnica je načrtovana kot pomoč ugandsim izdelovalcem izdelkov iz rafije. Namenjena je prodaji v pravični trgovini. Način izdelave je podoben pletenju tradicionalnih ugandskih košar. Dolg snop pilk je gosto ovit z rafijo v vrvasto strukturo, ki se nato spiralasto zvije v kroglo.

Krmilnica je v celoti izdelana iz naravnih materialov, ki jih je mogoče pobarvati z naravnimi barvili; z barvanjem sekrmilnici dodajajo vzorci.

This birdhouse, which is intended to be sold  in "fair trade" shops, is designed as a way to assist Ugandan producers of raffia goods. It is made in the same way as traditional Ugandan baskets. A long sheaf of millet blades is wrapped in raffia to make rope-like structure, which is then wound spirally itno a sphere.

The birdhouse is made entirely from natural materials, which can be colored with natural dyes; in this way, too, patterns can be added  to the birdhouse.

Komentar žirije:
Ta krmilnica, razvita kot socialna pobuda za ugandske proizvajalce znotraj pravične trgovine, ustvarja novo priložnost za tradicionalno obrt.

Jury
This birdhouse design, developed as a social enterprise for Ugandan fair-trade producers, creates a new opportunity for traditional craft.


info1: BIO 22
info3: Na voljo v pravični trgovini 3MUHE


3 komentarji:

translate

English German Italian Japanese